Varför Hantverkare Behöver en Hemsida

Och Hur Kunderna Hittar till Dig på Nätet

Varför Hantverkare Behöver en Hemsida
2020-12-03

För 10-15 år sedan kunde du som hantverkare komma undan med att snabbt och enkelt låta en bekant eller kanske någon i familjen koka ihop en ny hemsida till firman. Tyvärr är det inte så enkelt idag och vi tänkte upplysa om hur viktigt det är att din hemsida är optimerad och säljande så att din nästa kund verkligen hittar dig online.

Hur kunderna Hittar till Dig på Nätet

Jag tänker att vi börjar här med lite snabb statistik och diskussion kring hur dina potentiella kunder hittar till dig idag på nätet. Visste du att ca 90% av människors surfupplevelser på något sätt börjar med en sökning på Google? Om jag på något sätt letar efter något eller behöver hjälp/svar på något så vänder jag mig till Google för att söka svar.

Om jag ska bygga en ny altan till huset så söker jag på Google i stil med [bygga altan hantverkare Norrtälje]. Utifrån en uppsjö av parametrar så söker Google efter hemsidor som passar in på det jag letar efter och presenterar för mig en rangordnad lista där hemsida X med bäst optimering, design, användarvänlighet och snabbhet hamnar överst.

Som du säkert redan vet så ju längre upp i Google's sökförslag/rankning du hamnar desto större chans att jag klickar på just din hemsida, ser att du verkar reko och kontaktar dig för offert på ny altan. Snyggt - kunden är snart i mål.

Varför en "enkel" Hemsida Inte Räcker Hela Vägen

Allt för ofta möts företagare som behöver ny hemsida av erbjudanden där du får en helt ny hemsida för bara några tusenlappar. Du behöver säkert skriva texterna själv, om den ens kommer innehålla särskilt mycket text. Informationen som presenteras på sajten är extremt tunn. Du får ett par undersidor, kanske en för "Tjänster", en för "Kontakt" och inte mycket mer.

Garanterat så använder webbyrån färdiga mallar och lägger varken omtanke eller finess bakom hemsidan du betalar för. Har du otur så är den inte ens mobilanpassad och saknar SSL-certifikat.

Det här kommer tyvärr ta dig så långt som du betalar. Om jag köper en nysnickrad altan till huset så vill jag knappast att du struntar i att gräva ordentliga plintar och använder undermåliga bärlinor. Efter första vintern och snömängder så har jag kanske inte ens en altan kvar lagom till våren med den metoden. Den var kanske billigare. Men altanen behöver ju göras om.

På samma sätt är det lätt att försöka komma undan billigt med en hemsida och strunta i att lägga ned den tid och pengar som den förtjänar. Din hemsida är nämligen en säljfunktion som per automatik ska snappa upp och slussa potentiella kunder till dig.

KC Entreprenad

KC Entreprenad ökar synligheten med en clean och säljande webbsida till företaget.

Klicka och se projektet
->>
KC Entreprenad
Jag Vill bli Kontaktad
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
STÄNG
X

Hur Vi Arbetar för Att Ge Dig alla Förutsättningar till en Säljande Hemsida

När vi tar kontakt med nya företag som behöver hemsida så försöker vi i första hand skapa oss en uppfattning kring kärnan i verksamheten. Vad är det ni gör? Hur gör ni det? Hur hittar kunderna till er idag? Vilka problem har kunderna och hur löser ni dem?

Utifrån det så plockar vi i samråd med er fram en kravspecifikation på hur ni tänker er målet med hemsidan och ungefärlig design.

Vi hjälper er genom hela ledet och tar fram textmaterial som är sökmotoroptimerat utifrån nyckelord och sökfraser som dina tänkta kunder använder för att hitta dig. Vi skapar layout och grafik på sajten och gör det enkelt för kunden att hitta svar på de frågeställningar som finns.

Vårt mål är att gör det lätt för kunden att gå från sökande (Google) till konverterad (Fått svar på frågan hos dig och kontaktat dig).

Vi bygger hemsidan helt mobilanpassad så att den absolut största gruppen besökare trivs bra på hemsidan. Det är nämligen så att idag använder 7 av 10 besökare på din hemsida mobiltelefon. Är det så att den inte är mobilanpassad så kommer 80% av dessa mobilanvändare att lämna sidan rätt omgående. Du kan fundera lite på vad det skulle innebära för ditt företag om du fick in dessa kunder istället.

Utöver det så ger vi din nya hemsida ett webbhotell i världsklass som aldrig ger upp och finns tillgängligt dygnet runt oavsett påfrestning. Vill du själv dessutom ha möjlighet att lägga upp ex. referenser, anställda, projekt osv. så har vi en superbra och enkel lösning som till och med gamla Greta kan göra helt själv.

Avslutningsvis

En enkel hemsida är inte lösningen. Det är väldigt många parametrar som spelar in och påverkar hur din hemsida syns och skapar möjligheter till nya kunder. En enkel hemsida kommer aldrig generera dem möjligheterna till dig. Det krävs ett betydligt grundligare och genomtänkt arbete för att det ska bli bra.

Du som är rörmokare, knackar du rör och avlopp? Eller skapar du ett tryggt och bekymmersfritt villaägande genom kvalité och kunskap? Ett hus som alltid är varmt och värmepumpar som går och går och går och går? 

Du som är snickare, bygger du en altan? Eller skapar du nya sociala ytor för sköna sommarkvällar och avkoppling i solen?

Vi bygger inte bara hemsidor - vi bygger en kundupplevelse som är säljande och stärker din digitala närvaro för att öka trafiken och skapa möjligheter för nya och fler kunder.

Hoppas du har lite mer kött på benen - kontakta oss gärna på hello@cajber.se så hjälper vi dig helt kostnadsfritt med en offert och kravspecifikation på en helt ny och fräsch, säljande hemsida.

Läs Fler Artiklar

Jag Vill bli Kontaktad
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
STÄNG
X