3 Viktiga Tips Om Du Vill Skapa Hemsida Med Wordpress

Undvik oförutsedda utgifter och komplikationer

3 Viktiga Tips Om Du Vill Skapa Hemsida Med Wordpress
2020-12-03

Att driva företag skall vara så bekymmerslöst som möjligt och du vill med sannolikhet ha 100% koll på dina utgifter. Hemsidan till ditt företag riskerar att bli en börda för ditt företag snarare än en tillgång om du väljer att skapa hemsida med Wordpress. Wordpress används idag av 2-3 av 4 hemsidor som skapas där ute. Följ med så berättar vi lite vilka fallgropar du behöver känna till med Wordpress.

#1 Wordpress är beroende av plugins och regelbundna uppdateringar

Du kanske undrar "vad är wordpress plugin?". När du väljer att använda Wordpress som grund när du bygger en hemsida så finns det en myriad av plugins som du kan komplettera grundinstallationen med för att få utökad funktionalitet. Detta är mycket bra i sig. Men för varje plugin som kompletterar grundinstallationen innebär det också än mer skötsel och uppdateringar att ta hänsyn till.

Förutom att själva wordpress i sitt grundutförande regelbundet behöver uppdateras för att täcka säkerhetsläckor, optimeringar, förbättringar och nya funktioner så behöver också alla plugins med jämna mellanrum uppdateras också.

Har du riktigt otur så är din hemsida beroende av plugins som förr eller senare slutar fungera om de inte uppdateras regelbundet. Vad detta kan innebära för kostnader för ditt företag kan bara du svara på. Vad innebär en förlorad kund för dig om hen inte kan kontakta dig via hemsidan för att kontaktformuläret inte fungerar, eller menyn inte går att öppna eller något annat skrämmande? 

Många webbyråer lockar med låga priser på wordpress hemsidor vilket ofta resulterar i en generisk mall som gör att du inte sticker ut. Utöver det sedan så tar de ut dyra supporttimmar för att hålla din hemsida säker, optimerad och tillgänglig. Var uppmärksam på detta och ställ frågor till webbyrån du avser att samarbeta med.

Ställ ledande frågor som vad kostar en hemsida i wordpress inklusive supporten som sedan behövs för att uppdatera alla plugins om du själv inte mäktar med att sköta detta. OBS - tänk på att om du inte vet vad du sysslar med så var försiktig med att genomföra uppdateringar själv då vissa uppdateringar kan skada mer än göra nytta. Gör en backup på din webbsida innan du genomför en uppdatering så att du kan backa tillbaka om något går snett.

#2 Wordpress Tema

Hemsidan och din närvaro online behöver vara lika unikt som dig, din personlighet, er vision, era "unique selling points" eller vad det är som gör ditt företag/tjänst så speciellt.

Det är viktigt att på ett tydligt och bra sätt förmedla vad ditt företag står för eller vilka era tjänster är. En webbyrå som  hjälper er att bygga en webbsida där affärs- och kundnytta inte står i fokus är dåligt för dig och ditt företags image.

Ofta så använder webbyrårer som skapar hemsidor i wordpress färdiga mallar till sina projekt. Det är därför du kommer undan med en billig hemsida men som tyvärr ser ut precis likadant eller liknar dina konkurrenters hemsidor.

Hur ska du då sticka ut ur mängden? När du ska göra nästa webbsatsning så ta hjälp av en webbyrå som alltid bygger hemsidor från grunden och helt skräddarsydda efter dig, ditt företag och er image.

En hemsida idag är så mycket mer än bara bilder på dina anställda och vilka tjänster ni utför. En bra hemsida ska se till att fånga upp nya potentiella kunder till ditt företag. Du ska därför inte nöja dig med en "enkel hemsida"

Perspective By Mattsson

Från att bara vara "hobbyfotograf" så tar Andreas ett stort steg och gör biffen mer officiell med en ordentlig portföljsida.

Klicka och se projektet
->>
Perspective By Mattsson
Jag Vill bli Kontaktad
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
STÄNG
X

#3 Säkerhet och Malware

Eftersom alla wordpress hemsidor bygger mer eller mindre på samma grund beroende på vilken version man använder så innebär det också att om hackers eller virus kan penetrera en hemsida så kan flera andra också penetreras. Du sitter ju på samma teknik som alla andra så kan konkurrentens hemsida bli hackad så kan din.

Exempelvis i sitt standardutförande så tillåter en wordpresshemsida oändligt med inloggningsförsök till adminsidan (den viktiga delen som administrerar din hemsida). Detta innebär att en brute force attack kan utföras utan problem.

Brute force innebär att man testar sig fram att logga in genom att justera lösenordet en siffra/bokstav åt gången tills man hittar rätt. Har du dåliga lösenord kan då adminsidan enkelt hackas av rätt (fel) person.

Driver du ehandelssida med kunder och kundordrar så sätter bara fantasin gränser för vad som kan hända om din webbsida blir hackad och alla kunduppgifter läcker ut.

Skadlig kod kan smyga sig in som förstör sidan, försämrar kvalitén och surfupplevelsen = du tappar besökare.

Viktigt att tänka på med Wordpress hemsida

Jag som jobbar med webbutveckling dagligen avråder alltså från att använda Wordpress i största möjliga mån. När jag sitter med klienter och pratar nästa webbsatsning så är det viktigt för mig att du ska känna att det är enkelt och roligt att driva hemsida.

Du ska givetvis själv kunna göra enklare ändringar på hemsidan och detta ska kunna ske utan att behöva ta hjälp av oss. Vi arbetar främst med Webflow när vi bygger hemsidor. Verktyget ger mig som utvecklare stora frihet att från grunden bygga webbsidor precis som klienten vill ha den. Men med en serverlös infrastruktur som sparar tid och pengar.

Vi kan alltså fokusera på det roliga nämligen att bygga webbsidor med kund- och affärsnytta som genererar mer kunder och ökad försäljning till dig. Istället för och lägga tid på onödiga supporttimmar och uppdateringar.

Läs Fler Artiklar

Jag Vill bli Kontaktad
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
STÄNG
X